P 12 FOTBOLL

Hej och välkommen! Du har kommit till en sida med information om
Torup/Rydö FF:s pojklag P 12 år 2002 (pojkar födda 1990)
Sidan uppdateras inte längre men får ligga kvar ett tag till av nostalgiska skäl.

Ansvarig för sidan är Bernt Kjell.
Klicka här om du vill komma till min hemsida: Välkommen!
Denna sida senast uppdaterad 031018.

 
Våromgången Resultat Datum Samling Kör Tvättar
Halmstads BK 1 - Torup/Rydö  3 - 2 2002-04-28 Torulund
14.45
Robert, Mattias K, Patrik J Robert
Torup/Rydö - Oskarströms IS 1  10 - 3 2002-05-04 Vallen
09.45
  Viktor
Alets IK - Torup/Rydö  6 - 1 2002-05-11 Torulund
13.45
Jonatan, Viktor, Erik Mattias L
Torup/Rydö - Vapnö IF  6 - 5 2002-05-25 Vallen
09.15
  Patrik J
Getinge IF - Torup/Rydö  1 - 3 2002-05-31 Torulund
17.15
Jonas, Calle, Erik Jonas
Torup/Rydö - Hyltebruks IF  4 - 2 2002-06-08 Vallen
09.15
  Erik

Vi blev bästa trea i våromgången och spelade i A-gruppen efter sommaruppehållet.

Höstomgången Resultat Datum Samling Kör Tvättar
Harplinge IK - Torup/Rydö  8 - 4 2002-08-16 Torulund
17.30
Alexander, Mattias L, Patrik J Alex
Torup/Rydö - Halmstads BK 1  1 - 7 2002-08-24 Vallen
10.15
  Mattias K
Torup/Rydö - Lidhults GIF  7 - 7 2002-08-28 Vallen
17.15
  Rasmus
Kvibille/Slättåkra - Torup/Rydö  4 - 4 2002-09-08 Torulund
09.30
Jonas, Mattias K, Calle Erik
Torup/Rydö - IF Leikin  4 - 1 2002-09-14 Vallen
10.15
  Patrik J
Alets IK - Torup/Rydö  6 - 1 2002-09-28 Torulund
12.30
Erik, Rasmus, Robert Calle

P11 2001, spelare och lagledare

Tränare och lagledare: Magnus Johansson tel 0345-21411
Hans-Göran Andersson tel 0345-20979
Biträdande lagledare: Bernt Kjell tel 0345-20102

Klicka här för att se sidan för höstomgången 2001!

Klicka här för att se sidan för våromgången 2001!

TYR

Klicka här för att se gamla matchbilder!


Vi spelade i Unnarydscupen söndagen den 10 februari. Här följer resultaten:

Grupp A   Torup/Rydö lag 1 mot:
(målgörare inom parentes)
Unnaryd...0 - 2
Långaryd/Landeryd...1 - 1 (Viktor)
Reftele...1 - 2 (Viktor)
Angelsta...2 - 0 (Viktor och Hiep)
Grupp B   Torup/Rydö lag 2 mot:
Långaryd/Landeryd...6 - 1 (Erik, Calle, Alexander, Calle igen, Jonatan, Erik igen)
Hyltebruk...0 - 1
Angelstad...1 - 0 (Jonatan)
Unnaryd...3 - 1 (Jonatan, Erik, Erik igen)
I finalen möttes Torup/Rydös lag 2 och Unnaryds lag 1. Erik och Calle gjorde varsitt mål, och laget vann finalen med 2 - 0!

Vi spelade i Oskarströmscupen söndagen den 17 mars. Så här gick det:

Grupp E   Torup/Rydö mot:
(målgörare inom parentes)
Lidhult...2 - 1 (Calle och Jonatan)
Stafsinge...1 - 2 (Hiep)
Hylte...2 - 1 (Jonatan och Viktor)
Med 6 poäng vann Torup/Rydös lag gruppspelet och fick möta segraren i grupp F, HBK, i en kvalmatch. I början av matchen satte vi bra press på HBK, men HBK vann till slut med 2 - 0.

Vi spelade en match i Intersport Cup onsdagen den 5 juni.

I denna distriktsmästerskapsmatch mötte vi Astrio på Vallen. Det gick lite trögt i början (som vanligt!) och gästerna ledde efter första halvleken med tre mål mot ett. Robert var målgöraren för Torup/Rydö. I andra halvleken spelade Torup/Rydö betydligt bättre. Jonatan gjorde ett mål på straff och ett mål på hörna. Astrio gjorde ett mål. Trots att ett kvitteringsmål verkade nära då Torup/Rydö stundtals pressade upp Astrios försvar ordentligt blev det förlust med 3 - 4.

Vi deltog i Lerkil/Lions ungdomscup söndagen den 16 juni.

I den första matchen mötte vi Särö IK. Det blev vinst med 2 - 1 efter mål av Jonatan och Calle.
I den andra matchen blev det storseger mot Anneberg IF med 7 - 1. Viktor gjorde tre mål, Jonatan och Hiep två mål var.
Den tredje matchen, mot Tölö IF, slutade oavgjord 1 - 1, efter mål av Jonatan. Vi hamnade på andra plats i grundserien.
Vi fick sedan direkt spela kvartsfinal och mötte ett något piggare och mer utvilat Onsalalag, som vann med 5 -0.

Serien.

I den första seriematchen mötte vi HBK. Det kändes som om vi hade svårt att komma igång riktigt i regnet och kylan. Det blev ändå en jämn match, och vid halvtid var ställningen 1-1 sedan HBK tagit ledningen efter en kvart och Mattias L kvitterat åtta minuter senare. Andra halvleken var lika jämn men HBK lyckades göra ytterligare två mål. I slutminuten gjorde Jonatan mål, men HBK vann med uddamålet, vilket inte kändes alldeles rättvist.
I den andra seriematchen mötte vi OIS. Det regnade visserligen, men det var inte kallt och spelglädjen lyste i solens frånvaro. Från start tog Torup/Rydö hand om spelet och hade många målchanser, men i stället gjorde gästerna mål på en kontring efter fem minuter. Jonatan kvitterade på straff, och sedan såg Viktor, Robert och Calle till att det blev 4 - 1. I andra halvleken fortsatte Torup/Rydö att spela inspirerat med ett snabbt och effektivt passningsspel, och matchen slutade med segersiffrorna 10 - 3, sedan Calle gjort ytterligare två mål, Erik två och Alexander och Hiep ett mål var.
I matchen mot Alet bjöds på strålande sol men mindre strålande spel. Den hårda planen och den kraftiga vinden gjorde att bollen befann sig utanför planen nästan lika mycket som på planen. Alet var piggare och utnyttjade sina målchanser bättre och tog ledningen efter tjugo minuter. Precis i inledningen av andra halvleken kvitterade Hiep sedan Torup/Rydö genomfört ett snyggt anfall, men sedan var det stopp. Torup/Rydö körde oftast fast i mitten framför straffområdet och Alet gjorde mål efter mål med ett enkelt men snabbt och effektivt anfallsspel. Det blev vinst för Alet med siffrorna 6 - 1.
I matchen mot Vapnö märktes en viss trötthet i anfallsspelet och osäkerhet i försvarsspelet. Matchen blev målrik och ganska underhållande. I inledningen tog gästerna ledningen med två mål och ledde i halvtid med 3 - 2, en ledning som sedan utökades till hela 5 - 2. Men sedan vaknade Torup/Rydö och lyckades till slut vinna med 6 - 5. Målgörare var Jonatan och Viktor.
Det var två mycket jämnstarka lag som möttes i den femte matchen. De grönvita getingarna var farligt kvicka i sina anfall och försvarade sig bra framför mål, men i pressat läge tog en spelare bollen med handen, domaren pekade på straffpunkten och Jonatan slog bollen säkert i mål. Getinge kvitterade i början av andra halvleken och fortsatte att spela bra, men hade oturen att råka ut för ytterligare en straff, som Jonatan placerade otagbart, liksom en vacker frispark några minuter före full tid.
I våromgångens sista seriematch mötte vi våra vänner från Hyltebruk. Det blev en rolig match, där Hyltebruk länge såg ut som vinnare, för trots att Torup/Rydö gjorde en rad fina anfall och hörnor ledde Hylte med två mål mot noll i halvtid. Sedan började Torup/Rydö äntligen få utdelning på chanserna. Först gjorde Jonatan mål efter en fin passning från Erik, sedan gjorde han ännu en gång ett perfekt frisparksmål, och så var Torup/Rydö ifatt. Med fem minuter kvar gjorde Robert mål, och strax innan domaren blåste för full tid gjorde Viktor det sista målet.
----ooo----
I första matchen i A-gruppen mötte vi Harplinge. Det började lovande med att Jonatan gjorde ett perfekt nickmål på en hörna och en minut senare slog in ytterligare ett mål. Efter nio minuter utökade Erik ledningen till 3 - 0. Inte förrän i slutet av halvleken kom Harplinge igen och gjorde två mål. Andra halvleken startade illa. Redan efter 13 sekunder utjämnade Harplinge och tog sedan ledningen med 4 - 3. Jonatan kvitterade snabbt, men sedan vände matchen definitivt, och Harplinge åstadkom med tur och skicklighet fyra mål till, varav ett på straff.
I den andra matchen mötte vi HBK. Flera spelare i laget var lite krassliga och orkade inte spela för fullt i den pressande värmen. I början av både den första och den andra perioden var spelet jämnt men krafterna räckte sedan inte till. Gästerna tog ledningen efter fem minuter. Alexander kvitterade tre minuter senare. Sedan gjorde HBK två mål under de sista minuterna av halvleken. Andra halvleken var också jämn i början, men HBK gjorde tre mål under de sista fyra minuterna och vann med 7 - 1. Spelmässigt var laget inte lika överlägset, och intrycket försämrades också av onödigt tjat och gnäll på domaren.
Matchen mot Lidhult blev mycket målrik. Det märktes att alla ville göra sitt bästa, men den intensiva satsningen framåt gav gästerna många kontringsmöjligheter, vilket ledde till en del ganska enkla och lite onödiga mål. Lidhult tog ledningen med 2 - 0 i början av matchen. Efter första halvleken var ställningen 4 - 4, sedan Calle och Sebastian gjort ett mål var och Jonatan två. I andra halvleken kom Torup/Rydö i underläge igen men lyckades reducera 5 - 7 till 7 - 7. Calle, Jonatan och Sebastian var målgörare och Mattias räddade en straff. I slutminuterna hade Torup/Rydö en väldig press mot Lidhultsmålet men matchen slutade oavgjord.
I matchen mot Kvibille/Slättåkra möttes två jämnstarka lag i en trevlig match med många målchanser och få ojustheter. I halvtid var ställningen 2 - 2 och i full tid 4 - 4, ett helt rättvist resultat. Sebastian och Jonatan gjorde två mål var.
I den femte matchen visade laget prov på en framgångsrikare taktik med tonvikt på ett stabilt och säkert försvarsspel. Bollarna nådde snabbt upp till anfallarna, som samspelade bra. Matchens första mål gjorde Erik efter en fin passning från Rasmus, som senare i sin tur gjorde mål efter en passning från Erik. Gästerna gjorde ett mål i första halvleken. I början av andra halvleken utökade Robert ledningen, och i slutet av matchen gjorde Mattias L lagets fjärde mål. En väl genomförd match och en rättvis seger.
I höstomgångens sista seriematch mötte vi Alet, som snabbt tog ledningen med två mål och hela matchen fortsatte med den framgångsrika taktiken att snabbt slå upp bollen till ett par anfallsspelare placerade i offsideposition. Torup/Rydö hade en hel del fina anfall men hade ingen tur med skotten. Det blev bara ett mål av alla chanser, gjort av Jonatan i första halvleken, som Alet vann med 3 - 1. Trots en utmärkt insats av Jonas i målet slutade matchen med storseger för Alet, 6 - 1.

Nu kan det här årets fotboll summeras.

Under år 2002 har P 12-laget tränat 34 gånger och spelat drygt 30 matcher. Den största framgången kom i inomhuscupen i Unnaryd, där Torup/Rydös ena lag vann finalen. Det gick också bra i Oskarströmscupen, där laget vann gruppspelet men sedan blev utslaget. Vidare gjorde vi hyfsade insatser i Intersport Cup och Lerkil/ Lions ungdomscup.
I Hallandsserien kom vi trea i gruppen under våromgången och fick spela i A-gruppen under hösten. Där gick det inte så bra och vi kom näst sist.
I serien vann vi 5 matcher, förlorade lika många och spelade 2 oavgjorda. Sammanlagt vann vi 14 matcher, förlorade 14 och spelade 3 oavgjorda. Målskillnaden blev i dessa 31 matcher 61 - 70. Främste målgörare var Jonatan, som gjort en tredjedel av lagets samtliga mål.

Hallands fotboll

Och så var det en gång för länge, länge sen...

TBK 1998

Lagledare

TILLBAKA