P11 FOTBOLL

Hej och välkommen! Du har kommit till en sida med information om Torup/Rydö FF:s pojklag P11 år 2001.

HÄR ÄR RESULTATEN FRÅN HÖSTOMGÅNGEN 2001.

Ansvarig för sidan är Bernt Kjell.

Senast uppdaterad 011027.

Match Resultat Datum Samling Kör Tvättar
Snöstorp/Nyhem II - Torup/Rydö  1 - 3 Söndag 19/8 10.00 Torulund 08.45 Alexander, Mattias L, Jonas Mattias L
Torup/Rydö - Astrio I  7 - 3 Tisdag 21/8 18.30 Vallen 17.45   Patrik A
Örnia I - Torup/Rydö  4 - 6 Söndag 26/8 10.30 Torulund 09.15 Patrik A, Robert, Dennis Robert
Torup/Rydö - Leikin II  7 - 0 Lördag 1/9 11.00 Vallen 10.15   Carl-Magnus
Alet II - Torup/Rydö  2 - 3 Tisdag 11/9 18.00 Torulund 17.00 Rasmus, Jonas, Alexander Patrik J
Torup/Rydö - Halmstad I  3 - 8 Fredag 14/9 18.00 Vallen 17.15   Erik
Örnia II - Torup/Rydö  0 - 3 Lördag 22/9 10.30 Torulund 09.15 Viktor, Patrik J, Mattias K Jonas
Torup/Rydö - Vapnö  5 - 4 Lördag 29/9 11.00 Vallen 10.15   Jonatan

I den första seriematchen i A-gruppen mötte vi Snöstorp/Nyhem II. Båda lagen hade ett effektivt försvarsspel, men större delen av tiden tryckte Torup/Rydö upp spelet till motståndarnas planhalva. I sjuttonde minuten slog Jonatan in bollen, och ettmålsledningen vid halvtid var rättvis. Men redan efter en minut i andra halvleken lyckades motståndarna kvittera. Det var sedan en jämn och spännande match. Efter nitton minuter slog Jonatan in ytterligare ett mål. Efter tjugotre minuter och en rundtur framför Snöstorpsmålet fastställde Viktor slutresultatet, och matchen slutade alltså med en glädjande och välförtjänt seger.

I den andra matchen mötte vi Astrio I på Vallen. Redan efter två minuters spel blåste domaren, som var sträng men rättvis, för straff. Därigenom tog motståndarna ledningen, som blev ännu större när Astrio gjorde ytterligare ett mål i åttonde minuten. Men ett par minuter senare gjorde Dennis mål, och en stund före halvtidsvilan utjämnade Alexander ställningen till 2 - 2. I andra halvleken tog gästerna ledningen igen, men i Torup/Rydö kämpade alla väl, en del lyckades också höja sig över sin vanliga spelnivå, och det avgjorde matchen. Försvarsspelet var särskilt imponerande. De sista tio minuterna blev ett riktigt målkalas. Viktor utjämnade till 3 - 3, Jonatan slog in bollen två gånger, Calle en gång, och Viktor avslutade matchen med att slå in en straff, så att resultatet till sist blev hela 7 - 3.

I den tredje seriematchen mötte vi Örnia I. Den jämna och spännande matchen inleddes med ett mål av Viktor redan i andra minuten, men några minuter senare kvitterade Örnia. En stund senare gjorde först Dennis och sedan Jonatan mål. Därefter gjorde Örnia tre mål i följd och ledde med 4 - 3 ända tills det bara var tio minuter kvar av matchen. Då visade än en gång Torup/Rydö kämpatakter och lyckades trots värkande senor och muskler komma igen och avgöra matchen med tre snabba mål av Jonatan, Robert och Erik. Liksom i våromgången alltså en stark inledning med tre raka segrar.

Framgångarna fortsatte i den fjärde matchen, då vi spelade mot Leikin II. Torup/Rydö kom igång bra från början, spelade som vanligt kraftfullt och presterade stundtals också ett hyfsat passningsspel. Dessutom var turen på vår sida - bollen rullade rätt väg och målchanserna gav god utdelning, vilket märktes på resultatet, 4 - 0 i halvtid och 7 - 0 efter full tid. Viktor gjorde fyra av målen, Calle två och Erik ett.

I den femte matchen mötte vi Alet II. Liksom i vårens möte visade sig Alets spelare vara kvicka och skickliga bollhanterare både med fötterna och med huvudet. Torup/Rydö tog kommandot i början och ledde med 3 - 0 efter första perioden sedan Erik, Jonatan och Viktor gjort mål. Inte helt rättvist kanske. I andra halvleken fungerade inte anfallsspelet alls, utan försvaret fick kämpa hårt för att slå tillbaka Alets ideliga anfall, som tursamt nog bara resulterade i två mål. Det blev seger igen, men med ett nödrop.

I den sjätte matchen möttes Torup/Rydö och Halmstad I. Båda lagen dittills obesegrade i A-gruppen. Inte helt oväntat visade sig HBK vara det bästa laget med överlägsen teknik och snabbhet. Visserligen tog Torup/Rydö ledningen med 1 - 0 då Viktor gjorde mål efter tio minuter, men under resten av första halvleken gjorde HBK fem mål och Torup/Rydö bara ett, som Jonatan slog in. I andra halvleken gjorde Dennis ett mål men HBK gjorde tre. Således förlust för Torup/Rydö efter en hedervärd insats mot seriens topplag.

I den näst sista seriematchen bidrog den leriga och hala planen till att spelarna hade svårt att få ordning på fötterna och bollen. Redan efter mindre än två minuter slog Rasmus in 1 - 0. Båda lagen hade många målchanser, men med tur och skicklighet lyckades Torup/Rydö hålla nollan hela matchen. I slutet av första halvleken gjorde Jonatan mål, och i slutet av andra halvleken gjorde Erik mål efter fint samspel med Viktor.

I den sista matchen var det två jämnstarka lag som möttes. Redan efter tre minuter gjorde Vapnö mål. Erik kvitterade efter femton minuter genom att slå en hörna direkt i mål, men sedan gjorde gästerna ytterligare två mål. I andra halvleken visade Torup/Rydö att man kunde spela bättre och mera helhjärtat, alla gjorde sitt bästa och samspelet fungerade. Viktor och Calle utjämnade till 3 - 3. Sedan fortsatte Torup/Rydö att spela bra. Viktor gjorde ytterligare ett mål och ett välplacerat skott från Jonatan gav Torup/Rydö tvåmålsledning. Ett par minuter före full tid fick gästerna ett mål, och slutresultatet blev 5 - 4.

Så har fotbollsserien avslutats, och den har varit mycket framgångsrik för Torup/Rydös P11-lag. Sammanfattningsvis har laget bestått av 14 spelare som deltagit regelbundet i aktiviteterna. Under hela året har vi tränat 22 gånger och spelat 23 matcher. Vi förlorade 6 matcher (men därav 3 i Hylte Mini-cup mot P12-lag!). Det blev 4 segrar och ingen förlust i Tyr-cupen, som vi alltså vann. I seriespelet blev målskillnaden 64 - 46. Vi kom på andra plats både i våromgången och i A-serien, där det bara blev en enda förlust (mot HBK, som vann serien på 22 poäng, en poäng mer än Torup/Rydö). Verkligen ett mycket bra resultat som alla i laget bidragit till och kan känna sig stolta över. Om någon spelare särskilt förtjänar beröm så är det Jonatan, den ende som inte missat en enda match eller träning, och som med sin styrka, snabbhet och skicklighet i hög grad lagt grunden för segrarna. Men alla har efter förmåga bidragit till många glada och spännande stunder. Det har varit roligt att se spelarna utvecklas, inspireras och få ökat självförtroende av framgångarna, och det har varit en kamratlig och sportslig stämning i laget. Hoppas att alla kan återkomma med intresse och krafter till en ny fotbollssäsong nästa år!

KLICKA HÄR FÖR ATT SE SIDAN FÖR 2002!

Fotboll i TV (Bild: Erik Kjell)