Torup/Rydö - Leikin I

4 - 3

Lördag 16/6 11.00

Erik

Sammanlagt blev det alltså sex vunna matcher och två förluster. I tabellen hamnade vi därmed på andra plats med 18 poäng, efter Örnia II, som vi besegrade med 5 - 2, men som fick 19 poäng. Det innebär att vi får spela i grupp A efter sommaruppehållet.

I den första seriematchen mötte vi Hyltebruk II. Redan efter ett par minuter gjorde Viktor mål, och när Erik senare utökade ledningen till 0 - 2 började man ana att segern var inom räckhåll. Men den leriga och blöta planen och regnet som stundtals vräkte ner gjorde spelet tungt och chansartat, och en kort stund före halvtidsvilan reducerade hyltelaget till 1 - 2. I andra halvleken fortsatte båda lagen att kämpa väl trots de svåra förhållandena, och den jämna matchen avgjordes definitivt när Viktor tio minuter före full tid slog in det sista målet och fastställde resultatet till 1 - 3. Klicka på den lilla bilden här för att se några större bilder från matchen!

I den andra matchen tog vi emot Astrio II på Vallen. Det blev en målrik match. Efter sju minuter tog vi ledningen, men Astrio kvitterade och tog sedan ledningen med 1 - 2 efter en i vårt tycke hårt dömd straff. Men Torup/Rydö kämpade vidare och vann första halvleken med 4 - 2. I andra halvleken märktes en del trötthetstecken, och spelet var ganska jämnt. Matchen slutade 6 - 5, ett ganska rättvist resultat. Jonatan gjorde som vanligt en imponerande insats i försvaret och dessutom ett mycket snyggt nickmål på hörna, Erik gjorde två mål och Viktor tre mål.

I den tredje seriematchen mötte vi Alet I, i sommarvärme och strålande solsken. Motståndarna var kvicka och duktiga och hade ett visst spelövertag i första halvleken, som ändå slutade mållös. Aletkillarnas snabbhet stressade oss, och något ordnat spel lyckades vi knappast åstadkomma. I andra halvleken började målen trilla in, lyckligtvis till Torup/Rydös fördel. Viktor kämpade som vanligt och slog in två mål, Carl-Magnus gjorde ett mål. Alet gjorde ett mål och fick dessutom en straff men slog den i ribban. Matchen slutade 1 - 3, alltså den tredje raka segern för Torup/Rydö.

I den fjärde matchen spräcktes segersviten. Vapnö hade ett vasst vapen i sina höga skott in mot mål från högerkanten och vann första halvleken med 1 - 3. Torup/Rydös mål gjordes av Rasmus. I andra halvleken låg åtminstone ett oavgjort resultat inom räckhåll, men krafterna räckte inte ända fram, och matchen slutade 3 - 2 sedan Erik gjort andra halvlekens enda mål.

I den femte matchen mötte vi Örnia II, som hade tre vunna matcher bakom sig och ledde serietabellen. Men Torup/Rydö startade ett effektivt anfallsspel direkt och redan efter några minuter fick motståndarnas målvakt bita i gräset efter ett skott med fel fot från Erik. Därmed hade Torup/Rydö visat var skåpet skulle stå och med 3 - 1 i halvtid kändes det ganska lugnt. Även försvarsspelet kändes övertygande under större delen av matchen, som slutade 5 - 2. Erik, Jonatan och Carl-Magnus gjorde varsitt mål, Viktor gjorde två mål.

I den sjätte matchen var det Torup/Rydös tur att bita i det sura äpplet. Kvibille/Slättåkras tidigare resultat var inte imponerande, med det visade sig att laget var bättre i allt - med en aktiv och säker målvakt längst bak och en hyperfarlig, stor och snabb toppspelare längst fram. Som matchbilden utvecklade sig kändes det som om vi mötte ett P12-lag. Ganska snabbt hamnade vi i underläge 2 - 0, lyckades reducera till 2 - 2 men förlorade till slut matchen , som slutade 9 - 4. Carl-Magnus och Jonatan gjorde ett mål var, Viktor gjorde två mål.

I den sjunde avdelningen blev det ingen match - Torup/Rydö fick tre poäng utan ansträngning, eftersom motståndarna, Halmia, inte kunde ställa upp.

I den åttonde matchen gällde det för Torup/Rydö att vinna för att få spela i A-gruppen efter sommaruppehållet. Det såg lite osäkert ut när Leikin lyckades ta ledningen med 1 - 2. Men det märktes ändå att Torup/Rydö hade det starkaste laget, och segern med 4 - 3 kändes rättvis. Målen gjordes av Carl-Magnus, Viktor, Jonatan och Robert.

Söndagen den 10 juni deltog vi i HYLTE MINICUP. Vi spelade då i gruppen P12, d v s mot lite äldre motståndare, vilket märktes. I första matchen, mot Torpa IF, blev resultatet oavgjort, 2 - 2, men i de tre övriga matcherna, mot Ljungby IF lag 1 och lag 4 och mot Kungsbacka, lyckades vi inte göra några mål utan förlorade alla matcherna.

Lördagen den 4 augusti var det dags för TYR-CUPEN. Det blev en fin fotbollsdag med spännande matcher och stora framgångar. I första matchen besegrade vi Ätrans lag med 3 - 0. Andra matchen, mot Unnaryd, vann vi med 5 - 1. I den tredje matchen fick vi revansch för förlusten tidigare i år mot Kvibille/Slättåkra och vann med 5 - 2. I finalen mötte vi Lidhult, och vi vann med 3 - 2. Det blev alltså seger i alla matcherna och guldmedalj!

Klicka här på bilden av Erik i P11 för att komma till sidan för 2002!