Hej och
välkommen!

Hej, det är jag som är Bernt Kjell och det är jag som har satt ihop den här sajten. Den handlar om mig, min familj, mitt arbete (läkare) och mina intressen (bl a musik). Jag presenterar här en del tankar och åsikter, som inte nödvändigtvis överensstämmer helt med mina egna, men som på något sätt fått mig att reagera. Den ärade läsaren får ta det för vad det är, och som alltid när det gäller uppgifter på världens största klotterplank - Internet - är förutsättningen ett kritiskt sinnelag. Jag frånsäger mig allt personligt ansvar för eventuella skadeverkningar som skulle kunna uppstå p g a ett okritiskt anammande av innehållet på dessa sidor. Påpekanden angående ev felaktigheter mottages dock gärna.

Tempora mutantur, nos et mutamur in illis!

Tiderna förändras...
men som Bryan Adams
påpekar, gonna be 18 til I die!

Jag har hört en del historier om vad jag skall ha sagt eller gjort i olika sammanhang i ungdomen, och en del är sant och en del är bara myter. Bl a påstår en del att jag sysslade med livsfarliga kemiska experiment, som skulle kunnat spränga vårt hus i luften. Det är sant! Jag blev tidigt intresserad av naturvetenskap, fr a kemi och astronomi, redan innan den första sputniken skickades upp, och sysslade bl a med krut och raketer , och det var tur att mina försök att tillverka nitroglycerin bara ledde till fläckar i taket och uppfrätta strumpor (p g a salpetersyra och svavelsyra!). På kuppen fick jag öknamnet "professorn".
Någon har sagt att jag fångade en katt i en grop och sedan utförde medicinska experiment på den. Det är inte sant! Jag var djurvän och t o m vegetarian under hela tonårstiden, och fortfarande slår jag inte ens ihjäl en fluga om det finns en möjlighet att släppa ut den istället.

Åter till startsidan.